Her seferinde mükemmel boyut. Ekmek sepeti, hamuru yerinde tutar ve ekmek piştiğinde doğru yüksekliği verirken, bittiğinde somuna güzel bir desen verir. Sonuçta biz de gözlerimizle yiyoruz.
Ekmek sepetiniz ilk kullanımdan önce aşağıdaki gibi işlem görmelidir: Ekmek sepetini su ile nemlendirin. Sepetin üzerine un serpin. Fazla unu hafifçe sallayarak atın ve ekmek sepetinin kurumasını bekleyin.
Hamuru ekmek sepetine koyun ve ürün ile birlikte verilen bezle örtün. Hamur kabardıktan sonra ekmeği fırın tepsisine koyun ve fırına verin.
Her kullanımdan önce ekmek sepetine un serpin, unun tüm yüzeyi kapladığından ve tüm oluklara girdiğinden emin olun. Fazla unu hafifçe sallayın ve dökün.
Ekmek sepetini ilk kullandığınızda, hamurun yapışmasını önlemek için fazladan un kullanmanız gerekebilir. Ekmek sepetinin en iyi şekilde çalışması için üç kullanıma kadar beklemek gerekebilir.
Pamuk/keten karışımı; pamuğun yumuşaklığı ile ketenin parlaklığı ve dayanıklılığını birleştirir.
Rattan, renk ve görünüm varyasyonlarına sahip doğal bir materyaldir.
Bilmekte Fayda Var
Ekmek sepetini fırında kullanmayınız.
Ekmek sepetini yılda 1-2 kez veya gerektiğinde soğuk su ile elde yıkayın. Deterjan kullanmayın.
Saklamadan önce sepeti kurumaya bırakın.
Rattan zamanla rengi değiştirebilen doğal bir elyaftır.
Uzun Vadeli Faydalar
Rattan, rattan bitkisinin sapından yapılan güçlü ancak hafif ve esnek bir malzemedir. Hem bütün olarak hem de mobilya ve sepet gibi şeylere örülen daha ince malzemelere bölünerek kullanılabilir. Rattan palmiye ailesine aittir ve ağaçlar boyunca tırmanır, ancak rattan kamışı hasat edildiğinde hiçbir ağacın kesilmesi gerekmemektedir. Doğal bir malzeme olduğundan ve ürünler genellikle yetenekli zanaatkarlar tarafından el yapımı olduğundan, her nesne tamamen benzersiz bir görünüm kazanır.